Program: Luni - Vineri intre orele 10:00 - 20:00

Viscolul și sănătatea inimii

By: | Tags: , , , , , , , , , , , , , | Comments: 0

47218019

Vremea rece poate influența semnificativ sănătatea cardiovasculară. La risc deosebit sunt persoanele care se știu deja cu boală cardiovasculară, sau cei a căror boală este încă în faza asimptomatică și nu s-au prezentat la doctor pentru evaluările de rutină, fiind nediagnosticați.

Această categorie de persoane trebuie să evite pe cât posibil activități precum efortul brusc, ridicatul lopeților cu zăpadă, sau chiar mersul prin zăpadă, deoarece acestea pot solicita cordul într-un mod deosebit.

Persoanele cu boală coronariană (cardiopatie ischemică) sau cu antecedente de infarct miocardic pot suferi de dureri în piept (angină pectorală) în timpul expunerii la frig, deoarece frigul induce spasmul (contracția) arterelor care oxigenează inima, ceea ce le reduce diametrul (și deci scade aportul de sânge la inimă).

Pe lângă temperaturile joase, și vânturile puternice pot scădea temperatura corpului și avea consecințe asupra sănătății. Hipotermia este momentul în care temperatura organismului scade sub 35 de grade Celsius, iar organismul nu mai poate produce energie. Simptomele cuprind confuzie, lipsa coordonării, reacții încetinite, oboseală și poate avea impact vital.

Pentru a putea deszăpezi în siguranță, urmați următoarele sfaturi:

  • Învățați simptomele inițiale ale infarctului miocardic și dacă le simțiți, apelați imediat la 112. Fiecare minut contează!
  • Luați pauze frecvente
  • Învățați simptomele hipotermiei și îmbrăcați-vă în haine cu straturi rezistente la umezeală
  • Efectuați consulturi de rutină la medicul dumneavoastră
  • Învățați principiile resuscitării cardiopulmonare
  • Nu consumați băuturi alcoolice imediat înainte sau după deszăpezire, deoarece alcoolul poate da falsa senzație de căldură și vă poate pune în pericol.

Este esențial să efectuați consultații ocazionale la un medic cardiolog. Pentru a vă programa la oricare dintre medicii CardioClinic, vă invităm să completați formularul din partea dreaptă a acestei pagini sau să sunați la numerele de telefon de la următoarea pagină: Contact CardioClinic.

Vă așteptăm cu drag și vă urăm multă sănătate!

 

Leave a Reply