Program: Luni - Vineri intre orele 10:00 - 20:00

Holter EKG 3 / 12 canale

Monitorizarea ambulatorie de ritm sau Holter EKG 3 / 12 canale

Ce este o electrocardiograma? Inima produce mici curenti electrici care se distribuie in tot muschiul cardiac facand-o sa bata, adica sa se contracte. Electrocardiograma (ECG) inregistreaza aceasta activitate electrica a inimii, afisand modul in care circula curentii electrici prin muschi. in acest fel, EKG-ul da medicului foarte usor indicii asupra modului in care se contracta inima, ritmicitatea, frecventa si normalitatea batailor acesteia.

Ce este monitorizarea Holter EKG?

Electrocardiograma ambulatorie, monitorizeaza activitatea inimii in cursul activitatilor uzuale. Ajuta la detectarea aritmiilor (frecvente cardiace prea mari, prea mici sau batai neregulate).

Ce presupune testul Holter?

Se lipesc cativa electrozi mici pe pieptul pacientului, acestia fiind conectati prin cabluri de un aparat mic, usor, care inregistreaza si monitorizeaza inimia, adesea numit aparat Holter (asemanator ca dimensiuni cu un mp3 player, deci poate fi purtat la curea sau in buzunar cu usurinta).

Inregistrarea se face pe 24 sau 48 de ore si poate fi de doua niveluri diferite de complexitate (3 derivatii sau 12 derivatii), in functie de necesitatile de diagnostic ale pacientului.

  • inregistrarea pe 3 derivatii este cea care se face de prima intentie, pentru a descoperii anomaliile de ritm cardiac.
  • in cazul in care se observa anumite modificari mai importante, cu indicatii ulterioare pentru alte proceduri complexe (cum ar fi ablatii de flutter, de alte circuite aberante sau de focare ectopice), este recomandata inregistrarea pe 12 derivatii, pentru ca in aceste situatii este foarte importanta localizarea cat mai precisa a curentilor electrici anormali.

Montarea aparatului pe pacient dureaza aproximativ 5-10 minute, urmand ca persoana ce are Holterul sa nu il scoata (nici in somn) pana a doua zi (Holter pe 24 de ore) sau a treia zi (Holter pe 48 de ore) si sa aiba grija ca aparatul sa nu cada sau sa se ude.

Ce trebuie sa faci pentru o monitorizare Holter corecta?

Pentru a asigura inregistrarea de o calitate cat mai buna este important ca pacientul sa nu faca miscari foarte ample cu bratele, sa nu faca sport sau sa desfasoare activitati intens solicitante pentru muschi, intrucat electrozii vor capta activitatea electrica a muschilor toracelui si bratelor, iar imaginea cordului nu poate fi distinsa corect pe intreaga durata a acestor activitati.

Pentru ca inregistrarea sa fie relevanta, insa, pacientul nu trebuie sa stea exclusiv linistit, ci sa-si desfasoarea activitatea de zi cu zi in mod normal, chiar sa fie cat mai activ cu putinta (dar fara efort fizic intens).

Dupa terminarea intervalului de inregistrare, pacientul aduce aparatul pentru a se analiza traseul EKG, interpretare ce poate dura de la 30 la 60 de minute, in functie de calitatea inregistrarii si gravitatea si frecventa problemelor ce apar pe EKG. Medicul are nevoie de acest timp pentru a interpreta EKG-ul cu atentie tot traseul inregistrat, asa incat niciun eveniment sa nu fie trecut cu vederea. Dupa acest interval, medicul discuta cu pacientul despre aspectul inregistrarii si stabilesc de comun acord cursul terapeutic de urmat.

Vezi in tabelul de mai jos preturile pentru Holter la CardioClinic.

Monitorizare Holter EKG Pret
Holter EKG 3 derivatii 24 ore - cu interpretare de catre medic230 RON
Holter EKG 3 derivatii 48 ore - cu interpretare de catre medic360 RON
Holter EKG 3 derivatii 72 ore - cu interpretare de catre medic490 RON
Holter EKG 12 derivatii 24 ore - cu interpretare de catre medic290 RON
Holter EKG 12 derivatii 48 ore - cu interpretare de catre medic490 RON
Holter EKG 12 derivatii 72 ore - cu interpretare de catre medic690 RON
Holter monitorizare TA si EKG cu interpretare de catre medic430 RON

Medici