Program: Luni - Vineri intre orele 10:00 - 20:00

Electrocardiograma EKG de repaus

Electrocardiograma / EKG de repaus

Ce este o electrocardiograma?

Inima produce mici curenti electrici care se distribuie in tot muschiul cardiac facand-o sa bata, adica sa se contracte. Electrocardiograma (EKG) inregistreaza aceasta activitate electrica a inimii, afisand modul in care circula curentii electrici prin muschi. In acest fel, EKG-ul da medicului foarte usor indicii asupra modului in care se contracta inima, ritmicitatea, frecventa si normalitatea batailor acesteia.

Cum se face o electrocardiograma?

Electrocardiograma este complet nedureroasa si neinvaziva, aparatul doar inregistreaza curentii electrici ce vin din corpul pacientului si nu produce niciun fel de electricitate catre corpul acestuia. Niste electrozi mici (in numar de 12) se aplica pe mainile, picioarele si pe pieptul pacientului (exista aparate unde electrozii se aplica numai pe piept). Electrozii sunt conectati de aparatul de ECG, care inregistreaza in timp real impulsurile electrice ce apar la fiecare bataie a inimii, afisandu-le pe o hartie speciala sau in calculator.

Ce arata o electrocardiograma?

Cei 12 electrozi cu pozitii diverse inregistreaza impulsurile electrice care circula in directii diferite prin muschiul inimii. Exista aspecte normale pentru inregistrarea ce provine de la fiecare electrod, aceasta numindu-se pe EKG o derivatie (exista 12 derivatii corespunzatoare celor 12 electrozi, numindu-se diferit in functie de directia curentilor pe care ii inregistreaza). Majoritatea bolilor de inima modifica aspectul ECG, aratand daca pacietul are:

  • Aritmii: inima bate prea repede, prea lent sau neregulat;
  • Infarct: EKG-ul arata faptul ca o parte din muschiul inimii a murit sau nu are destul sange pentru a functiona corect;
  • Hipertrofie (adica o inima marita): in principiu se vede faptul ca toate derivatiile inregistreaza impulsuri electrice mai ample.

Limitarile electrocardiogramei

Electrocardiograma este un test foarte simplu si valoros, fiind uneori capabila de a pune un diagnostic imediat. Cu toate acestea, un ECG normal nu poate exclude o boala grava, cand pacientul prezinta anumite simptome sugestive. in aceste situatii, pot fi recomandate niste inregistrari ale electrocardiogramei mai complexe:

  • Test EKG de efort – Electrocardiograma EKG de efort (detalii)
  • Monitorizare ambulatorie de ritm ( EKG ) – Holter EKG (detalii)
EKG de repaus Pret
Electrocardiograma ECG cu interpretare70 ron
Electrocardiograma ECG fara interpretare50 ron
Consultatie cu Ecg medic primar190 ron
Consultatie cu Ecg medic specialist150 ron
Pachet Cardio ( Consultatie + ECG + Ecocardiografie ) - medic primar (detalii)380 ron
Pachet Cardio ( Consultatie + ECG + Ecocardiografie ) - medic specialist (detalii)260 ron

Medici