Program: Luni - Vineri intre orele 10:00 - 20:00

Ecografia tiroidiana

Ecografia tiroidiana

Ce este o ecografie?

Ecografia (uneori denumita pe scurt “eco”) este o evaluare folosind ultrasunete, ce ofera imagini precise ale structurilor analizate, aratand dimensiunea, forma si consistenta organelor. Face parte din examinarea normala ecografica si nu presupune nicio pregatire suplimentara din partea pacientului.

De ce se face ecografia tiroidei?

Tiroida este o glanda aflata la nivelul gatului, fiind foarte importanta pentru functionarea normala a organismului. Ea este implicata in toate metabolismele si comunica cu celelalte glande, influentand in mod direct si indirect activitatea altor organe din corp. Identificarea cat mai rapida a problemelor de tiroida este facilitata de ecografie, care arata foarte clar si usor daca exista modificari in structura glandei (noduli, chisturi, inflamatie, hipertrofie).

Ce se intampla in timpul acestei investigatii?

Pacientul trebuie sa se dezbrace asa incat sa ofere medicului acces la nivelul gatului si decolteului, apoi sa se intinda pe spate. O sonda va fi intrebuintata de medic pe pielea pacientului folosindu-se un gel special care ajuta ca ultrasunetele sa se transmita mai bine prin piele. Sonda este conectata printr-un fir la un aparat care proceseaza ultrasunetele si afiseaza imagini pe un ecran. Pulsatii de ultrasunete sunt trimise cu ajutorul sondei prin piele si pana la structurile din profunzime, apoi se intorc ca niste ecouri si sunt inregistrate de ecograf in timp real, astfel incat imaginile se sumeaza si arata nu doar structura ci si miscarea structurilor analizate. Medicul plimba sonda pe gatul pacientului pentru a obtine imagini cat mai clare.

Investigatia poate dura intre 15 si 30 de minute, in functie de claritatea imaginii si de numarul de masuratori speciale necesare. Nu este necesara niciun fel de pregatire speciala pentru ecografia de tiroida, pacientul poate manca, bea si lua medicamentele in mod normal atat inainte cat si dupa aceasta. Important de stiut este faptul ca ecografia nu prezinta niciun risc, nu este invaziva si poate fi repetata fara griji de cate ori este nevoie (spre deosebire de radiografie sau CT, nu implica radiatii).

Tarife Ecografia tiroidiana
Ecografie tiroida160 RON
Pachet Endocrinologie320 RON
Inregistrare ecografie pe DVD - anuntati medicul la incepiutul investigatiei30 RON

Medici