Program: Luni - Vineri intre orele 10:00 - 20:00

inima sanatoasa inseamna creier sanatos

O inimă sănătoasă azi înseamnă un creier sănătos mai târziu în viață

By: | Tags: | Comments: 0

Noi studii publicate în jurnalul Neurology demonstrează faptul că menținerea unei inimi sănătoase în tinerețe crește șansele de a avea un creier sănătos după vârsta mijlocie.
Este bine cunoscut faptul că menținerea unei inimi sănătoase reduce semnificativ riscul de a dezvolta diverse afecțiuni. Din acest motiv, efort considerabil este alocat pentru a aviza publicul privind cele mai bune metode de a menține o inimă puternică.
De exemplu, Asociația Americană a Inimii a dezvoltat „Cei 7 pași pentru o viață simplă”, care cuprinde 7 sfaturi de urmat pentru a vă spori sănătatea cardiovasculară. Aceștia sunt:
  1. menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase
  2. controlul colesterolului
  3. scăderea glicemiei
  4. menținerea unui stil de viață activ
  5. dietă sănătoasă
  6. scăderea în greutate
  7. oprirea fumatului.

Acești 7 pași au efecte și dincolo de inimă; persoanele care urmează aceste ghiduri au șansă mai mare de a obține punctaje mai mari la teste de evaluare a funcției creierului. De exemplu, un studiu din 2013 a descoperit că menținerea unei bune sănătăți cardiovasculare începând cu vârsta de 20 ani este asociată cu funcții psihomotorii, executive și memorie îmbunătățite la vârsta mijlocie. Alt studiu din 2014 a atins o concluzie similară: buna sănătate cardiovasculară este asociată cu performanță cerebrală crescută.

 

Pentru a vă menține sănătatea inimii în cea mai bună stare, în urma evaluării de către experți cu peste 15 ani de experiență în cele mai mari spitale din București, vă așteptăm la CardioClinic! Pentru a va programa, va rugam sa completati formularul de pe aceasta pagina sau sa apelati la unul din numerele de telefon de la urmatoarea adresa: Contact CardioClinic.

Va urăm multă sănătate!