Program: Luni - Vineri intre orele 10:00 - 20:00

Durerea de picioare – când să mergi la doctor?

By: | Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments: 0

doppler-ultrasound-with-wand

 

Durerea de picioare este un simptom extrem de comun. De cele mai multe ori, apare din cauza leziunilor în tendoane, oase, mușchi sau în coloana vertebrală. De alte ori, însă, poate fi cauzată de cheaguri de sânge, varice, sau circulația proastă.

Circulația proastă și cheagurile de sânge în arterele piciorului apar la persoanele cu risc crescut cardiovascular și mai ales la persoanele diabetice. Durerea în gambe în timpul mersului e un semn de circulație proastă și, nediagnosticată și netratată, poate face necesară amputația piciorului în vederea salvării vieții (în cazul în care circulația proastă permite infecție piciorului).

Un alt exemplu de problemă vasculară este tromboflebita care poate duce la tromboză venoasă, când un cheag de sânge format într-o venă a piciorului poate pleca în circulație și ajunge la plămâni, ducând la tromboembolismul pulmonar sau chiar infarct pulmonar! Această ultimă situație este amenințătoare de viață și apare des și în rândul tinerilor, mai ales femeile fumătoare și care urmează tratament anticoncepițional.

Trebuie să mergeți urgent la doctor într-una din următoarele situații: aveți o fractură, nu puteți merge cu un picior, aveți gamba roșie, umflată și dureroasă.

Trebuie să mergeți cât mai repede la doctor într-una din următoarele situații: aveți semne de infecție, precum febră, sau picior rece; un picior e umflat, palid și rece; durere în gambă, mai ales după repaus prelungit; durere în picioare și probleme cu respirația.

Trebuie să vă programați la un medic cardiolog într-una din următoarele situații: aveți durere în gambă la mers; vi se umflă picioarele; simptomele nu se îmbunătățesc în câteva zile de tratament, aveți varice.

Pentru programări sau consultații la oricare din medicii cardiologi cu peste 15 ani  de experiență clinică de la CardioClinic, cabinet de cardiologie cu echipament de ultimă generație, vă rugăm să completați formularul din partea dreaptă a acestei pagini sau să sunați la unul din numerele de telefon de la următoarea adresă: Contact CardioClinic.

Vă urăm multă sănătate și vă așteptăm cu drag la CardioClinic!

Leave a Reply