Program: Luni - Vineri intre orele 10:00 - 20:00

De ce nu dormim bine si cum ne afecteaza inima

By: | Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comments: 0

heart%20tips_sleep_02.10.15-img_1280x720[1]

Somnul este esential pentru o inima sanatoasa. Persoanele care nu dorm suficient sunt la risc crescut pentru boli cardiovasculare – indiferent de varsta, greutate, somn, sau activitate fizica. Un studiu a examinat date de la peste 3000 de adulti peste varsta de 45 ani si a tras concluzia ca persoanele care dorm mai putin de 6 ore pe noapte au un risc dublu de a face un infarct miocardic fata de persoanele care dorm 6-8 ore/noapte.

Nu este inca complet elucidat de ce somnul este esential unei inimi sanatoase, dar cercetatorii inteleg ca a dormi prea putin duce la alterari ale proceselor biologice, precum metabolismul glucozei, glicemie, inflamatie.

Unul din motivele pentru care stim ca somnul este vital este cel ca pacientii cu apnee in somn (afectiune care ii face sa se trezeasca de mai multe ori in timpul noptii) au probleme cardiace – in timp, pot prezenta hipertensiune arteriala. Persoanele cu apnee in somn severa au cu 58% mai mari sansele de a dezvolta insuficienta cardiaca. Dar nu e nevoie sa aveti o afectiune severa a somnului pentru a aparea efecte la nivelul inimii. Un somn prost (rezultat al schimbarii programului de lucru sau obiceiuri nesanatoase pentru somn, spre exemplu) va poate predispune la probleme.

Sanatatea inimii nu este o preocupare doar pentru adultii varstnici!

Cercetarile recente arata ca prea putin somn chiar si in tinerete poate fi costisitor din punct de vedere al sanatatii. Adolescentii care nu dorm bine au risc mai mare de a dezvolta probleme cardiovasculare, precum niveluri crescute de colesterol, supragrautate, hipertensiune arteriala. De aceea, somnul este foarte important inca de la varste fragede.

Pentru a va evalua sanatatea inimii, va asteptam la CardioClinic! Pentru a va programa, va rugam sa completati formularul din partea dreapta a acestei pagini sau sa sunati la unul din numerele de telefon de la urmatoarea adresa: Contact CardioClinic.

Va uram multa sanatate si va asteptam cu drag!

 

Leave a Reply