Program: Luni - Vineri intre orele 10:00 - 20:00

Ce sunt varicele picioarelor si cum poti afla daca prezinta vreun pericol?

By: | Tags: , , , , , , , , , , , , | Comments: 0

dt_141014_varicose_veins_legs_800x600

Varicele picioarelor sunt vene superficiale ale picioarelor care si-au marit diametrul. Acest fapt le face vizibile la nivelul pielii, oferind un aspect caracteristic. Cel mai frecvent apar la nivelul picioarelor, acestea fiind zone unde sangele circula la presiuni mai mari.

De multe ori, varicele nu au semnificatie deosebita privind sanatatea generala, putand fi asociate doar cu durere, picioare umflate si crampe.

Alte ori, insa, pot fi asociate cu insuficienta venoasa, ce prezinta risc semnificativ pentru tromboza venoasa profunda (TVP). TVP este o situatie care ameninta viata. Pe langa complicatiile locale ale piciorului (infectii, picioare umflate, durere), TVP poate fi complicata cu tromboembolismul pulmonar, adica plecarea din venele afectate a unui tromb care ajunge la nivelul plamanilor. Odata ajuns acolo, poate distruge tesutul pulmonar iar pacientul sa decedeze rapid.

Pacientilor cu varice le poate fi recomandată efectuarea unei ecografii Doppler a venelor membrelor inferioare pentru a verifica existenta TVP si a diminua riscurile suplimentare la care ar putea fi supus pacientul.

Ecografiile Doppler ale venelor membrelor inferioare sunt efectuate si de medicii din echipa CardioClinic! Va puteti programa pentru consultatii sau alte investigatii completand formularul din partea dreapta a acestei pagini, sau utilizand unul din numerele de telefon de la urmatoarea pagina: contact CardioClinic.

Va uram multa sanatate si va asteptam cu drag!

Leave a Reply