Program: Luni - Vineri intre orele 10:00 - 20:00

Amețeala ca simptom al bolilor cardiace

By: | Tags: , , , , , , , , , , , , , | Comments: 0

dizziness

Amețeala este un simptom care poate avea o serie de cauze. De multe ori, poate să nu aibă nicio semnificație, de alte ori, însă, poate fi semnul unei afecțiuni cardiovasculare.

Din punct de vedere cardiovascular, amețeala poate semnifica lipsa aportului suficient de sânge la nivelul creierului. Poate apărea în rândul pacienților cu insuficiență cardiacă.

Amețeala în momentul ridicării în picioare reprezintă scăderea bruscă a tensiunii arteriale. Poate fi o consecință a unei boli cardiovasculare în care organismul nu poate regla corespunzător tensiunea, sau poate fi în urma unui tratament antihipertensiv prea agresiv.

Aportul sângelui la nivelul creierului poate fi scăzut și în momentul unor bătăi neregulate ale inimii. Pacienții care afirmă palpitații (senzația de percepere a bătăilor inimii) trebuie să efectueze o electrocardiogramă (EKG), de preferat în momentul episodului de palpitații, sau un Holter EKG (monitorizare EKG pe 24 ore) pentru a crește șansa de a înregistra EKG în timpul palpitațiilor.

Amețelile netratate pot crește riscul episoadelor de pierdere a stării de conștiență (sincopa). Sincopa este o situație gravă care necesită atenție medicală imediată.

Dacă simțiți amețeli, palpitații, sau ați avut vreun episod de pierdere a stării de conștiență, o consultație cardiologică este recomandată. Pentru a vă programa la CardioClinic pentru o consultație sau o investigație la oricare dintre medicii noștri, vă rugăm să completați formularul din partea dreaptă a acestei pagini sau să sunați la unul din numerele de telefon de la următoarea adresă: Contact CardioClinic.

Vă urăm multă sănătate și vă așteptăm cu drag!

Leave a Reply